Катастрофи и закъсали шофьори - снеговалежите блокираха пътища у нас

АПИ и МВР призовават шофьорите да карат внимателно

25.11.2023 | 13:53 Редактор: Искра Ангелова

Червен код за обилни снеговалежи и ниски температури е в сила днес за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. В почти цялата останала част на страната кодът е оранжев.

Комбинацията от дъжд, вятър и сняг се очаква да предизвика и поледици. Ще има и снегонавявания и преспи, което ще затрудни преминаването през планинските проходи.

В столицата снежната покривка се очаква да бъде между 10 и 30 см. МВР съветва да отменим пътуванията си през уикенд.

Ограничения на движението има на автомагистрала "Хемус". Там мъглата и обилният снеговалеж предизвикаха катастрофа.

ТИР, управляван от румънски шофьор, блъска кола, в която са пътували петима души. Вследствие на удара ТИР-ът излиза от пътното платно и се отзовава в дерето. Инцидентът е станал в района на 17-ия километър. За щастие, няма пострадали.

Припомняме ви, че сутринта сериозна беше обстановката в Монтанско, където за кратко време натрупа над 5 см снежна покривка, стигна се до задръстване на Околовръстното на града.

На "Петрохан" също има снежна покривка, а снегорини почистват прохода. По-рано през деня там стана катастрофа между лека кола и снегорин. При инцидента няма пострадали.

АПИ и МВР призовават шофьорите да карат внимателно. 1800 снегорина са подготвени да почистват цялата републиканска мрежа.

Снимка: Bulgaria ON AIR