Учениците във Варна минават на дистанционно обучение след връхлитането на "Фредерик"

За 4 училища искането е за 3-дневна онлайн класна стая

19.11.2023 | 16:44 Редактор: Елеонора Танева
Учениците във Варна минават на дистанционно обучение след връхлитането на

Кметът на Варна поиска от МОН да разреши преминаване към дистанционно обучение на територията на общината. Режимът засяга както класните, така и извънкласните дейности.

"Условията в града са опасни за децата. Тяхното придвижване до училище и престоят им там крият рискове за здравето им. В същото време е важно учебният процес да не бъде прекъсван. Затова смятам, че най-доброто решение за града е понеделник, 20 ноември да остане учебен, но само в онлайн режим", пише в мотивите си Благорим Коцев..

Решението му е взето въз основа на представена информация за нанесените щети на образователната инфраструктура, във връзка с обявеното бедствено положение и с оглед разчистването на подстъпите към училищата и необходимостта от инспекция на щетите.

Режимът засяга:

Всички училища на територията на община Варна на 20.11.2023 г.

Четири училища – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – допълнително на 21.11. и 22.11.2023 г.

Решението за преминаване в онлайн режим на обучение е потвърдено устно и ще бъде обявено официално от МОН до броени часове.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)