Неадекватна работа на снегопочистващата фирма в Бургас. Шофьори тръгнали неподготвени

Бурното море е потопило 4 лодки в Созопол

19.11.2023 | 13:49 Редактор: Елеонора Танева

АПИ ще провери фирмите, които отговарят за снегопочистването. Областният управител на Бургас порица снегопочистващата фирма за забавената реакция, въпреки предупрежденията за очаквана буря по Черноморието. От Областната управа ще поискат да бъде прекратен договора на пътно-поддържащата фирма, заради несправяне с работата. 

Затворен е проходът Обзор, тъй като там снегопочиставаща фирма не се е отзовала навреме и се предвижда техника от магистралата. Проходите Ришки и Айтоски са отворени при зимни условия, пътят към Малко Търново е проходим при зимни условия на места има стеснения заради паднали дървета", уточни Пламен Янев.

"От участъка от Босна към КПП Малко Търново е проходим, просто трябва да се изрежат дърветата, паднали на пътя и съответно намаляват габарита", заяви директорът на Областното пътно управление в Бургас инж. Митко Порязов.

"Има няколко закъсали автомобила, несъобразили се със зимните условия и имаме изчакващи автобус, които изчакват да се разшили пътят, така че да могат да преминат. Най-тежка е ситуацията в Руен, където заради голяма повреда с паднали стълбове около 30 села са без ток", заяви областният управител на Бургас - Пламен Янев.

Сигналите за Бургас са предимно за паднали дървета. 105 сигнала са постъпили в МВР Бургас.

"Към момента нямаме сигнали за бедстващи хора или пострадали такива", уточни директорът на ОДМВР Бургас Емил Павлов.

11 екипа на пожарната бяха ангажирани по отстраняването на щетите от бурята, сигналите към сутринта са били 53, повечето са за паднали дървета по автомобили и къщи, приоритет е разчистването на основни пътни артерии.

Бурното море е потопило 4 лодки в Созопол, две от тях вече са извадени.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.