Арестувани, ранени и погром в центъра на София заради БФС (+СНИМКИ)

Множество хора се оплакаха от полицейски произвол

17.11.2023 | 06:53 Редактор: Тодор Петров

Кървава нощ, сблъсъци, летящи павета, изтръгнати паркинг колчета, запалени коли и множество ранени.  Кадрите, които нашите камери заснеха снощи показват едно - улична война заради решението на БФС да не допусне публика на мача България - Унгария. 

Мирният протест в София се превърна в погром. Органите на МВР решиха на няколко пъти да използват водно оръдие, за да потушат страстите. Емоциите на феновете обаче бяха нажежени до краен предел. За първи път видяхме и безпрецедентно обединение на враждуващи фенове. Всички те се обединиха срещу ръководството на българския футбол.

Окупираха центъра на столицата, за да изразят своето недоволство към ръководството на БФС. Мотото на протеста бе "18 години стигат". 1600 бяха обявени за мобилизирани около охраната на събитието. 

В социалните мрежи се появиха и множество кадри на това как органите на реда извеждат насила фенове от заведение. Поставен беше и въпросът за това видяхме ли полицейски произвол. Критиките на специалистите по сигурността са, че СДВР не успя да овладее ситуацията. 

До полунощ през Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" са преминали 14 от пострадалите при протеста срещу БФС. Направени са им подробни прегледи. 

Нито един няма показания, че се нуждае да остане за болнично лечение и всички са били освободени.