Побой с ритници и палки: Полицаи бият повален на земята мъж в центъра на София

В съседна пряка група мъже са притиснати от двете страни от униформени, които им заповядват "Лягай на земята"

16.11.2023 | 23:04 Редактор: Елеонора Танева

Скандално видео как най-малко четирима полицаи бият повален на земята мъж, бяха разпространени по време на протеста в центъра на София. 

Униформените, които са с каски с шлемове, удрят с палки и ритници мъжа, който се е свил на кълбо на земята. 

На други кадри е снимано агресивно поведение на полицаи към група протестиращи в една от преките на бул. "Васил Левски" в София бяха публикувани в социалните мрежи. 

Групата от около 20 човека се оказва обградена от двете страни от полицаи с бронежилетки и каски. Полицаите питат "Вие ли палите" и получават отговор "Ние просто минаваме".

След това полицаите затварят кръга около групата мъже и издават заповед "Всички на земята. Лягай на земята" и групата от около 20 мъже с оказва на земята, както и телефоните на снимащите.

"Днес 4-годишният ми син ме попита: Тати, какво значи комплексар?", пише дългогодишният председател на Националния клуб на привържениците на гранда "Левски", Степан Хиндлиян, към видеото във Facebook.

Междувременно от ЦСМП "Пирогов" съобщиха, че в Спешното отделение на университетската болница са постъпили 14 от пострадалите при протеста срещу БФС. 

Направени са им подробни прегледи. Нито един няма показания, че се нуждае да остане за болнично лечение. Ето защо всички са освободени.