Асен Василев: Руската пропаганда внушава, че българите са второ качество граждани на ЕС

"Таксата за руския транзитен газ ще намали печалбата на "Газпром"", каза финансовият министър

14.11.2023 | 11:22 Редактор: Искра Ангелова
Асен Василев: Руската пропаганда внушава, че българите са второ качество граждани на ЕС

Част от руската пропаганда в България е внушението, че българите са второ качество граждани на ЕС. С влизането ни в Шенген това би се променило. Това казва финансовият министър Асен Василев в интервю за в-к "Ди Велт". Според него за Централна и Западна Европа е икономически неизгодно България и Румъния да са извън зоната без граничен контрол.

"Всеки ден по 4000 камиона преминават българо-турската граница в посока Западна Европа, но престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява превозваните стоки", обяснява Василев.

Според финансовия министър ЕС трябва да изработи система за легален прием на мигранти и оценка на работниците, предава БНР.

Асен Василев казва още за "Ди Велт", че наложената допълнителна такса от 20 процента върху руския газов транзит през България ще намали печалбата на "Газпром" и ще оскъпи доставките, което от своя страна ще направи вноса на руски газ неизгоден за страни като Австрия и Унгария.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Не е руската пропаганда. Отношението на останалите "европейци" към нас и вашето коленопреклонно поведение към Брюксел и Вашингтон ни прави второ качество европейци. Сигнализирай за неуместен коментар