fallback

НС разглежда данъчните промени, МС приема план за въвеждане на еврото

Премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани във Facebook

08.11.2023 | 06:50 Автор: Тодор Петров

Първото заседание на парламента след местните избори ще се проведе днес. Очаква се народните представители да разгледат законопроекти, свързани с бюджета за догодина. 

Предложенията за данъчните промени бяха одобрени от Министерския съвет и вече са в парламента. От ГЕРБ и ДПС се обявиха против конкретни данъчни промени, като предложението, което доби популярност като "бонус-донос".

Правителството пък ще приеме актуализиран Национален план за въвеждане на еврото в България. Това ще стане на редовното заседание на Министерския съвет. Кабинетът ще одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за дейности по образователни програми. 

Премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани от 9:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook. Поводът - на 6 ноември правителството навърши пет месеца. 

Въпроси към акад. Денков могат да се задават предварително в коментарите под видео анонса на премиера, както и по време на живото излъчване на страницата на Министерския съвет в социалната мрежа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback