НС разглежда данъчните промени, МС приема план за въвеждане на еврото

Премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани във Facebook

08.11.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров
НС разглежда данъчните промени, МС приема план за въвеждане на еврото

Първото заседание на парламента след местните избори ще се проведе днес. Очаква се народните представители да разгледат законопроекти, свързани с бюджета за догодина. 

Предложенията за данъчните промени бяха одобрени от Министерския съвет и вече са в парламента. От ГЕРБ и ДПС се обявиха против конкретни данъчни промени, като предложението, което доби популярност като "бонус-донос".

Правителството пък ще приеме актуализиран Национален план за въвеждане на еврото в България. Това ще стане на редовното заседание на Министерския съвет. Кабинетът ще одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за дейности по образователни програми. 

Премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани от 9:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook. Поводът - на 6 ноември правителството навърши пет месеца. 

Въпроси към акад. Денков могат да се задават предварително в коментарите под видео анонса на премиера, както и по време на живото излъчване на страницата на Министерския съвет в социалната мрежа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR