Инфлацията и лихвите - едни от основните теми на INVESTOR FINANCE FORUM

Проведе се 12-ото издание на най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност

07.11.2023 | 20:05 Редактор: Толя Стоянова

Инфлацията, финансовите пазари, лихвите и бъдещето на икономиката в страната и света. Това бяха само част от темите, обсъждани на 12-ото поредно издание на INVESTOR FINANCE FORUM в "Интер експо център". Това е най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона. Конференцията събра водещи експерти от банковия и финансовия сектор, специалисти в областта на капиталовите пазари, икономисти и инвеститори.

"България започва да изпитва леки проблеми със забавянето на растежа на икономиката в цялата Еврозона и водещите икономики. Може да се каже, че изчерпахме този еднократен бонус, който се получи покрай и от началото на войната. И това, че от нашите индустриални предприятия запълниха някои ниши, които преди бяха конкретни. Сега имаме отдръпване и спад на базата на тези много добри резултати от миналата година", коментира икономистът Лъчезар Богданов.

"Основно икономиката на България работи за износ. Всъщност това, което по-малко тук се произвежда и се инвестира, като инвестиции, разчита на вътрешния пазар. Като държава ние до голяма степен разчитаме на вътрешно потребление, за да отбележим икономически растеж. При липса на тези инвестиции ние все още разчитаме на вътрешно потребление. Надявам се това да се промени", заяви финансистът Румен Гълъбинов.