Радев: България се нуждае от подготвени хора в националната сигурност и икономиката

Президентът уважи 20-ата годишнина на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив

04.11.2023 | 17:23 Редактор: Тодор Петров
Радев: България се нуждае от подготвени хора в националната сигурност и икономиката

В условията на динамични процеси в геополитически план, във влошаваща се среда на сигурност, сътресения в икономиката, на кризи от всевъзможен характер, България има нужда не само от стратегически документи и програми, а от подготвени хора, които разбират и могат да управляват сложните процеси в националната сигурност и икономиката. 

Това заяви президентът Румен Радев на тържественото събрание по повод 20-ата годишнина на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив.

Държавният глава открои утвърдената роля на висшето училище като важен образователен център със значение не само за региона на Пловдив, но и за страната и с високо международно признание, в което се въвеждат нови форми и методи на обучение, съобщиха от пресцентър на президентството. 

Президентът приветства и неговата социална програма, с която се подпомагат студенти, които нямат възможност да си позволят висше образование.

"Вярвам, че тази програма е част от нашите общи усилия за борба с неравенствата и изграждането ни като общество, основано на хуманни ценности", посочи Румен Радев.

Президентът поздрави студентите с избора на специалности в сферата на сигурността и икономиката, които са особено актуални днес, в условията на сътресения в Европа, предизвикани от войните в съседство. 

"На вас се пада честта да участвате активно, да управлявате тези процеси и ние ще разчитаме на вашите знания, воля, енергия, амбиции и родолюбие", заяви държавният глава.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Антибиотик
преди 6 месеца
За какво говори тоз ***, настанил се в президентството и загърбвайки котловата храна, която е ял цял живот и носил до вчера зелен чорап! За този скъп дар да благодарим на Корнелка, виден приватизатор, уволнена от Станишев лато зам.министър и ловко обладала БКП/БСП! Сигнализирай за неуместен коментар