Сигнал: Съседи разхождат кучетата си без каишка, чакам по 40 минути в колата

В Helpbook.info получихме сигнал за поредния междусъседски сблъсък

31.10.2023 | 17:14 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Съседи разхождат кучетата си без каишка, чакам по 40 минути в колата

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за поредния междусъседски сблъсък, в основата на който са домашни любимци. Ето какво пише нашият потребител:

"В ж.к "Хаджи Димитър", бл. 90, вх. Г собственици на домашни любимци (две кучета порода Английски булдог) ги извеждат на разходка в междублоковото пространство, без да са на каишка, при което кучетата се спускат към минувачите. Във входа също се разхождат свободно. Живея в този вход и многократно съм молила собственика да ги привика поне докато се прибера. Отговорът винаги е арогантен и подигравателен и винаги е отказ. Многократно не мога да се прибера вкъщи след работа и чакам по 40 мин. в колата. Изпитвам ужас и при излизане от вкъщи, защото кучетата са безпризорни."

"Има достатъчно инциденти с домашни любимци и е редно да се вземат мерки преди да се е случило нещо непоправимо. Нормално е да се извеждат кучетата на разходка, но нека да са на каишка и да не предизвикват стрес на другите живущи в кооперацията", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС, архив