НСО търси охранители и шофьори, назначава 30 сержанти с поне средно образование

Гардовете ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка

31.10.2023 | 10:33 Редактор: Елеонора Танева
НСО търси охранители и шофьори, назначава 30 сержанти с поне средно образование

До 10 ноември Националната служба за охрана приема документи на кандидати за охранители и шофьори. НСО търси да назначи общо 30 нови сержанти.

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено поне средно образование. Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване и тактика и техники за защита.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „B”.

Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, с най-малко средно образование и с чисто съдебно минало. Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните 3 години. Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените наказания на водача.

Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за установяване на ниво на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия. На следващите етапи кандидатите ще преминат през психологично изследване и заключително интервю.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)