Умишлено ли? Системата за поливане се включва, когато има пешеходец с куче

В Helpbook за първи път попадаме на такъв случай от София

28.10.2023 | 10:55 Редактор: Анисия Иванова
Умишлено ли? Системата за поливане се включва, когато има пешеходец с куче

Сред разнообразните сигнали, които получихме през изминалата седмица в платформата на Helpbook.info, за първи път попадаме на такъв случай. Ето и подробности:

"Искам да сигнализирам за особено нагло отношение на управата (или по-скоро охраната) на сградата на бул. "България" №58. Пред фасадата на сградата, гледаща към бул. "България", има инсталирана система за поливане на тревата, положена пред магазините в сградата. Първо, тази поливаща система не е настроена коректно (или е настроена нарочно така) и облива целия тротоар, където се движат пешеходци и колоездачи.

Второ, наглата част е, че тя се включва от някой в сградата (вероятно охраната, която наблюдава камерите), когато някой с куче преминава по тротоара в близост до тревната площ. Това се случва по всяко време на деня, така че няма как да е случайно.

Моля да се реагира и инструктират хората, управляващи сградата, да си регулират напоителната система да не стига до тротоара, защото едва ли някой ще може да ги възпрепятства да не я включват, когато си поискат. Това нагло отношение трябва да се изкорени в зародиш", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС