Министър Тагарев откри състезание по тактическа стрелба на Учебен център "Сливница"

Той наблюдава надпреварата, в която участие взе отбор на военнослужещи от 101-ви алпийски полк

21.10.2023 | 15:00 Редактор: Вяра Димова
Министър Тагарев откри състезание по тактическа стрелба на Учебен център

Министърът на отбраната Тодор Тагарев откри международно състезание по тактическа стрелба, което се провежда в рамките на два дни на Учебен център "Сливница" в най-престижната дисциплина T-Class MultiGun.

Състезанието е организирано от Българската Т-клас федерация, която е основоположник на спорта в национален и световен мащаб. Над десетгодишното сътрудничество на федерацията с Министерството на отбраната и Въоръжените сили води до утвърждаване на тактическата стрелба като военно-приложен спорт, включен в общоармейските шампионати в дисциплината. В този период многократно са провеждани съвместни състезания с участието на военнослужещи от Сухопътните войски и Съвместното командване на специалните сили.

Сътрудничеството на въоръжените сили с Българската Т-клас федерация е регламентирано с подписан меморандум със Сухопътните войски, който предвижда провеждане на съвместни тренировки, обучения, семинари и състезания с използване на стандартни и усъвършенствани оръжейни системи. 

Министър Тагарев наблюдава надпреварата, в която участие взе отбор на военнослужещи от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски и многонационалната бойна група на НАТО в България.

Снимка: Министерство на отбраната