Радев отвърна на Денков: Имаме скрито управление по тъмния сценарий от записа

Президентът заяви, че управляващите са му обявили война

18.10.2023 | 13:55 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев с критика към управляващите. Според държавния глава в момента имаме скрито управление по сценарий по запис. Радев заяви, че управляващите са му обявили война, а заявката за диалог не била протегната ръка. 

"Ясно е, че диалогът е необходимост, но той следва да има за цел отстояването на националния интерес, а не преследване на котерийни интереси. Всички красиви опорки, зад които се прикрива управлението, отзад виждаме тъмните идеи от тъмния сценарий на записа", заяви Радев.

Той определи готвените конституционни промени, които да намалят правомощията на президентската институция, като "лицемерие". По думите му пък се готви продажбата на "Лукойл" на тъмно.

"Тайната подготовка на продажбата на "Лукойл", обявена първо в чужди медии, е показател, че промяната се случва на тъмно", изтъкна Румен Радев.

Държавният глава подчерта и че решенията за такъв стратегически за страната ни въпрос се взимат без обществото да бъде информирано, без диалог и без анализ за последствията. "Управляващите дължат отговор каква съдба предвиждат те на българската рафинерия, на хилядите заети там, на Бургаския регион, на националната ни енергетика и икономика", заяви президентът.

Радев присъства на церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на Деня на военния парашутист.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)