Денков критикува Радев: Светът около нас гори, трябва да работим заедно

Бившият служебен премиер Гълъб Донев отговори на действащия министър-председател

17.10.2023 | 18:54 Редактор: Тодор Петров

Ново напрежение между премиер и президент. Николай Денков нападна президента Румен Радев, а отговорът дойде от съветника му и бивш служебен министър-председател Гълъб Донев. 

Политика на разделение и конфронтация – в това Денков упрекна президента 

"Пак ще отправя своята критика - това, което ние казваме като институции заедно, не среща подкрепа от другата страна, неоснователно. Това, което вчера стана с бройката освободени служители от страна на служебните кабинети как си го обяснявате? За какво беше тази атака, не били 7 хиляди, ами общо са 13 хиляди. Крайно време е да спрем с тези атаки и да разберем, че светът около нас гори и да работим заедно като институции", настоя премиерът. 

Според Гълъб Донев разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под негово ръководство са "отстранили" над 13 хиляди служители са неверни и манипулативни. 

"Разпратените "справки" не само, че не отговарят на истината, но и включват всички напуснали по свое желание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били временно заети на граждански договори, чийто срок е изтекъл и др.", е позицията на Донев.

Той допълва, че в справката са включени и членовете на политическите кабинети, които по естествен начин си тръгвали със съответното правителство.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR