Петков vs Борисов - епизод пореден. ПП-ДБ: Никой няма да ни строява пред никакви стаи

Намеси се и президентът

14.10.2023 | 19:27 Редактор: Искра Ангелова

Първи коментари след неуспешния вот на недоверие към правителството. Заформи се задочен спор между партньорите в управлението - Бойко Борисов и Кирил Петков. Намеси се и президентът.

Напрежение между двамата първи мъже в сглобката след коментар на Кирил Петков за неуспешния вот на недоверие вчера.

"62 от 66 реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха, реформи, които в последните 10 години не се случиха. В последните 60 дни календарът, който беше заложен, беше заложен с нашите реформи", каза съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков.

Тези думи ядосаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера не присъства на гласуването. От Шумен той се обърна към Кирил Петков и припомни договорките между тях.

"Законодателна програма направихме заедно двете партии, ДПС я подкрепиха, както и конституционните промени. Нашите юристи работиха с техните, след това с Петков се разбрахме за тайминга. Ако не сме ГЕРБ и ДПС - как ще застанат и ще кажат: "Ние сме успешни", как ще си препишеш 62 промени благодарение на 30 депутата", заяви Борисов.

"Ако не се коригирате, предстои нов вот и ще ви строим пред нашата стая, ако искате, ако не искате - ще отидем на избори", допълни още бившият премиер.

От Пловдив Кирил Петков отговори на заканите на Борисов.

"Никой няма да ни строява пред никакви стаи. Радваме се, че и ГЕРБ са ревностни за успехите, които постигнахме и тези реформи, които се надяваме да станат в последните 10 години, се случиха. Да, заедно с техните гласове", допълни Петков.

На фона на искрите, които прехвърчаха между двамата експремиери, президентът Румен Радев отправи остри критики.

"Големият проблем, е че управляващите имат две програми. Управленската програма на кабинета и законодателната програма на управляващите се изпълняват със спорна ефективност и като количество, и като качество, защото тя е подчинена на неявната програма, обявена в "онзи запис", категоричен бе държавният глава.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Генерала
преди 6 месеца
Я равнис и не се обаждай в строя Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
V for V
преди 6 месеца
Мошеници, крадци всички. Срам ме е да кажа навън че съм българин. Сигнализирай за неуместен коментар