Слънцето ще си проправи път, температурите ще достигат 25 градуса

Вятърът ще бъде със скорост до 20 км/ч, следобед ще отслабва

11.10.2023 | 07:15 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури от 6 до 15 градуса, в западните полета и в Добруджа на места до 5, по Черноморието до 10 градуса. Утрото ще бъде хладно с условия за слани в Западните полета. По Северното Черноморско крайбрежие ще бъде облачно.

През деня облаците ще намаляват до слънчево време, по планините от западните райони ще има разкъсана облачност, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч, а следобед ще отслабне и ще бъде от изток. Максималните температури ще са от 19 до 25 градуса, по Черноморието до 19- 20 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът над 2200 метра височина ще бъде засилен от северозапад със скорост до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около 4 градуса.

В четвъртък и петък сутрешните мъгли в ниските места и поречията ще се разсейват и през деня ще бъде предимно слънчево. В събота ниски облаци ще се стелят по Черноморието, докато на запад ще има повече слънце. В неделя ще бъде слънчево.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)