Борисов: Кабинетът може да рухне само ако ние или ПП-ДБ се оттеглим

"Държавата няма пари и общините не бива да разчитат на новия бюджет след изборите", заяви Бойко Борисов

09.10.2023 | 20:45 Редактор: Толя Стоянова
Борисов: Кабинетът може да рухне само ако ние или ПП-ДБ се оттеглим

Правителството може да падне само ако ние или ПП-ДБ се оттеглим от него, и не влезе никой друг. Това е проста аритметика, не е линейна алгебра, не е тригонометрия, не е стереометрия. Държал съм лихвите и имам шестица по висша математика. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред кандидат-кметовете и номинираните за местната власт в Кюстендил, където ГЕРБ подкрепя отново досегашния кмет Петър Паунов.

Борисов отново повтори, че в държавата няма пари и общините не бива да разчитат на новия бюджет след изборите. "Каквото съберем като пари, ще отиде за въоръжение, защото светът вече харчи много за въоръжение", каза лидерът на ГЕРБ.

"Когато си тръгнах - имаше, 12 милиарда резерв, пълен, мазнинка. Бяхме лидер на Балканите, три години, сега сме на опашката. Със северномакедонците коридори правехме, сега се скарахме, не съм чул нещо такова", коментира Борисов.

"Съгласих се с финансовия министър да гледаме бюджета след изборите, защото вас ви няма там, нищо от това, което го искат хората, го няма, няма пари, няма инвестиции, няма икономика", предупреди лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Той коментира заявката на кандидат-кмета на ПП в София Васил Терзиев и критиките към кмета Йорданка Фандъкова. Борисов коментира, че докато паветата в центъра на столицата се сменят и редят от общи работници, а не от кмета Фандъкова, то законите ги пишат подготвени юристи.

Той не подмина и военния конфликт в ивицата Газа, като посочи, че дори е по-опасен за света от войната в Украйна.

"Лошото никога не идва само. Войната в Украйна мислехме, че е най-тежкото, но атаката в Израел е в пъти по-тежко за света, срещу невинни хора. Бог да е с нас, да ни пази, и да пази българите, защото тези две войни са риск за туризма", каза Борисов.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)