Борисов към Петков: В политиката най-важна е математиката. Особено когато ти предстои вот на недоверие

Случващото се в Израел е опасно и чудовищно, това е дори по-опасно от руско-украинската война, коментира лидерът на ГЕРБ

08.10.2023 | 12:45 Редактор: Елеонора Танева
Борисов към Петков: В политиката най-важна е математиката. Особено когато ти предстои вот на недоверие

Петков вчера казал, че ние сме самохвалци и се хвалим, тук съм извадил всички закони, решения и всичко останало, на които аз съм се подписал пръв. И в отговор на Петков вчера, ще му отговоря с едно изречение: в политиката най-важна е математиката! Особено когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смяташ! Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на думите на Кирил Петков.

"И когато имаш над 30 депутати, не можеш да кажеш на тези, дето имат 69, че се хвалят. Те без нас хептен не могат! И вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим за направеното, и си залагаме името и подписа под законите за енергетиката, защо тогава не им беше виновен Пеевски? Защото ги бранеше като квачка - пилци. И без него нямаше да направя споразумение", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че вчера Петков и синдикатите са били при него, заедно решавахме всички въпроси. Той похвали Мария Габриел като единствената с бързи реакции, която е реагирала със щаба след нападението срещу Израел.

"Случващото се в Израел е опасно и чудовищно, това е дори по-опасно от руско-украинската война. Този конфликт ще взриви света, и ще промени хода на много, много неща в света! Това е най-чувствителната тема в света. България е водила балансирана политика, сега с тези нападения и атаки, два свята се сблъскват. Мария Габриел реагира много бързо, натовариха българите на самолет, втори курс ако трябва ще се направи, за да помогнем други държави", добави лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Той се обърна с призив към ПП-ДБ: "Независимо от предизборната кампания, след няколко дни ще има час по математика, и който може да смята, да знае, че трябва да събере 121. И ако се мисли за някой, че е велик, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
1 rate up comment rate down comment 0
Миро
преди 6 месеца
Много знаят Петков и сие от ПП-ДБ кое е важно и кое не... Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 6 месеца
2
3 rate up comment rate down comment 1
ББ
преди 6 месеца
И каква излезе тя? Христо иванов бил "пиленцето" на Пеевски .... Да му е честито! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 6 месеца
Борисов е най-зрелият и балансиран български политик, каквото и ще да се приказва. Сигнализирай за неуместен коментар