Мистерията с мъртвите сърни се заплита: Гледат записи от камерите в зоопарка в Благоевград

Ваксинация на обитателите не е била извършвана, категорични са от общината

07.10.2023 | 16:23 Редактор: Елеонора Танева

Община Благоевград се самосезира и започна проверка във връзка с откритите мъртви животни на територията на Зоопарк – Благоевград.

След подаване на сигнал на мястото на инцидента са се отзовали служители на зоопарка и звено "Инспекторат" към Община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на МВР – Благоевград, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и в момента се преглеждат. Образувано е досъдебно производство.

По повод информацията, която се появи в социалните мрежи от потребител, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, кадрите от видеонаблюдението показват, че същата жена не е била в района на зоопарка през вчерашния ден.

Във връзка с публикации в социалните мрежи, в които се разпространява клип от мястото на инцидента с твърдението, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград уточнява, че ваксинация на обитателите не е била извършвана. За съжаление обаче това не променя факта, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи.

"Почти не можеше да се направи и да се реагира, макар да бяха взети всички нужни мерки. Ваксина не е правена, ползвали сме препарат, който да причини възможно най-малък стрес", уточни директорът на зоопарка д-р  Крум Попниколов.

Снимка: Facebook/Зоопарк Благоевград