9 сърни са отровени в зоопарка в Благоевград. 5 вече са мъртви

През нощта животните са започнали да паднат по земята

07.10.2023 | 10:30 Редактор: Елеонора Танева
9 сърни са отровени в зоопарка в Благоевград. 5 вече са мъртви

9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград. 5 от тях са починали, а останалите  четири са в много  тежко състояние и са интубирани от ветеринарите.  Снощи животните са започнали да паднат по земята и веднага е извикан екип от ветеринарни лекари.

На мястото са и служители на  общинския инспекторат, както и полицаи. Ветеринари от София също с на мястото. Прокуратурата е образувала и досъдебно производство за умишлено умъртвяване на животни, пише "24 часа".

В социалните  мрежи се появи твърдение, че сърните са починали след ваксинация, но после се оказало, че не е така, защото сред починалите има и малки, които  не  ваксиниран.

Снимка, архив: Зоопарк Благоевград


1
1 rate up comment rate down comment 0
panovajulia@abv.bg
преди 7 месеца
Нещастници. Намерете виновните! За 2ст. работа иначе НЕ вършите докато не дойде фаталния край!? Забранете ги със закон в България тези ЗООпаркове. Тук няма грижа за хората, а животните се убиват безотговорно. Проклети да са виновните! Защото има такива! И трябва да се накажат строго. България е едно голямо гробище за животни и хора. Тук неможе да се живее от простотия и некадърност........ Сигнализирай за неуместен коментар