Спряха производството срещу Кирил Петков за декларацията за гражданство

Първоначално случаят беше обект на работа на Специализираната прокуратура

05.10.2023 | 10:12 Редактор: Искра Ангелова
Спряха производството срещу Кирил Петков за декларацията за гражданство

Софийската районна прокуратура прекрати делото за гражданството на Кирил Петков. Започналото досъдебно производство се отнасяше до декларация за гражданство, подадена от бившия премиер, преди да стане служебен министър.

Първоначално случаят беше обект на работа на Специализираната прокуратура, преди тя да бъде закрита. Тогава документите отново бяха изпратени в Софийската районна прокуратура.

В сигнала до държавното обвинение са твърдеше, че Кирил Петков е подал невярна декларация в момент, когато е имал двойно гражданство. Това стана причина да бъде поискан и имунитетът на Петков като депутат. Той сам се отказа от него.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
3 rate up comment rate down comment 0
темида със затворени
преди 6 месеца
Да излъжеш целия народ и президента с официална невярна декларация, не е никакво престъпление според нашата Реформирана Прокуратура!? Вероятно и краденето на милиони обществени средства - също, затова 33 години нямаме осъден политик!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Ха ха ха ха
преди 6 месеца
Към момента на съставяне на декларацията е канадски гражданин и така до ден днешен. Сарафов "изпра " ПростоК. Явно на някои хора е позволено да вършат $$%%%%%^^ безнаказано. Ето такива ще правят " съдебна реформа" и то в "некоалиция със злото". Сигнализирай за неуместен коментар