Костадинов: Започнахме консултации за вот на недоверие

"Утре или най-късно в петък той ще бъде внесен", заяви лидерът на "Възраждане"

04.10.2023 | 16:48 Редактор: Толя Стоянова

Гласуваното споразумение предизвика политически трус. Опозицията поиска оставката на правителството. От "Възраждане" вече получиха подкрепа от "Има такъв народ" за вот на недоверие към кабинета "Денков". А от другата партия в опозицията - БСП, предстои да вземат решение по темата.

"Имаме вече подкрепата на ИТН, разговаряли сме и с БСП, но те имат вътрешнопартийни процедури, след които ще ни кажат дали приемат да се включат във вота на недоверие, или не. В момента подписите се полагат, по-голямата част от групите на "Възраждане" и ИТН са се подписали, ще видим решението на БСП и в петък ще го внесем", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Това правителство за нас е безсмислено, още откакто се създаде, а в момента с унищожаването на енергийния сектор и краде много", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

"Ние не подкрепяме правителство на ДПС, ГЕРБ и ПП-ДБ. Относно инициативата за вот на недоверие на правителството по тема енергетика, утре ще свикаме събрание на изпълнителното бюро", каза Георги Свиленски от БСП.

"Смятам, че няма никакви предпоставки да го няма това правителство. То си върши работата, вчера също си свърши работата с наша подкрепа. Опозицията е в кампания и си прави пиар акция", посочи Делян Пеевски от ДПС.

"БСП и ИТН бяха партньори, участваха в чегъртането на ГЕРБ, сега тези, които ни чегъртаха, ние трябва да спасяваме. Това е сигурно комичното в българската политика. Ние, когато правехме компромис да подкрепим кабинет с втория мандат, си дадохме сметка, че на България ѝ трябва работещо правителство", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"В този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков, който се справя много добре, няма. Всички партии, които подкрепят правителството, оценяват неговата дейност", подчерта Кирил Петков от ПП-ДБ.

 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Верно?
преди 7 месеца
Имитират опозиция.Вотът няма да мине, но през следващите 6 месеца няма да може да се прави предложение за нов вот на недоверие на основание "енергетика".Това да не е с цел да се помогне на сглобката да не изпълни "обещанията" към миньорите? А Денко и Пеев се клеха, че ако не изпълнят уговореното, кабинетът падал. Как ще падне, като не може да се гласува недоверие? Браво, Костя ! Сигнализирай за неуместен коментар