"Гоня полет". "Имам час за лекар. Как да заобиколя блокада?": Социалните мрежи кипят

Шофьори обменят информация в реално време

02.10.2023 | 16:51 Редактор: Елеонора Танева

Основният въпрос, който задават шофьори в социалните мрежи, е как да заобиколят пътните блокади и да не останат блокирани. 

"Как е положението в посока София? Ще пътувам с малко бебе и ми е много важно".

"Откъде се минава за София - ще пътувам от Бургас, самолетът ми е в 8 ч. сутринта".

"Налага ни се да пътуваме от Бургас за София за преглед след операция. Понастоящем съм с шина, личи си, че ми е извършвана операция. Според Вас ще ни пуснат ли да минем протестиращите? "

Това са част от питанията, които срещат един и същ отговор от шофьорите в групите - магистрала "Тракия" е затворена при Стара Загора, протестиращите не пропускат никого, без значение дали е за болница, работа или гони полет.

Пътуващите обменят информация в реално време къде е отворено и откъде може да се заобиколят блокадите.

От АПИ последната актуализация за обходен маршрут на АМ "Тракия" при Стара Загора е:

В област Стара Загора:
- За пътуващите по АМ "Тракия" е от пътен възел "Нова Загора" по път II-66 Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".
- За пътуващите по път I-5 Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, бул. "Калояновско шосе"; от Стара Загора в посока Казанлък - по път II-66 Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе", с. Християново, с. Памукчии или по път II-57 Сърнево - Раднево през гр. Раднево по път III-554 Нова Загора - Раднево.
- За пътуващите по път II-55 през Прохода на Републиката - от Велико Търново по общински път за с. Димовци към гр. Николаево, като се включват при пътния възел при Гурково на път I-6 София - Бургас /Подбалканския път/, от Гурково към Велико Търново по път II-55 към Прохода на Републиката се пренасочват на бензиностанция "Петрол" по път III-5007 с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица и се включват по път III-662 Твърдица - Елена към гр. Велико Търново.
За пътуващите по път III-554 в района на гр. Гълъбово маршрутите са:

- гр. Гълъбово - гр. Раднево;
- гр. Гълъбово - гр. Симеоновград - с. Главан - с. Полски градец - гр. Раднево
- гр. Гълъбово - с. Обручище;
- гр. Гълъбово - гр. Симеоновград - с. Главан - с. Мъдрец-  с. Обручище;
- с. Обручище - гр. Раднево;
- с. Обручище - с. Мъдрец - с. Полски градец - гр. Раднево.

Поради затруднения в движението по АМ "Струма" при км 59-и е определен обходен маршрут в двете посоки е по път І-1 Благоевград - София от пътен възел "Дупница север" до пътен възел "Бобошево".

Трафикът се регулира от служители на "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Снимка: Bulgaria ON AIR