Делян Добрев: Бюджетът ще се забави до средата на ноември, защото сметките не излизат

"Не е неволна грешка да изброиш списък с фирми, които да получават средства", подчерта депутатът

29.09.2023 | 12:02 Редактор: Михаела Димитрова
Делян Добрев: Бюджетът ще се забави до средата на ноември, защото сметките не излизат

Бюджетът ще се забави до средата на ноември, защото сметките не излизат. Това смята депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев удължаването на срока, в който министърът на финансите Асен Василев трябва по закон да внесе държавния бюджет.

"Даваме му две седмична отсрочка от срока, който е краят на октомври. Знаете, Народното събрание няма да работи около изборите", каза той.

"Как става такава неволна техническа грешка със списък от фирми, регистрирани забележете в Люксембург, с милиони, които те ще получат. Това са никому неизвестни фирми, който ще построят фотоволтаици и батерии, с които няма да разкрият работни места. Това не е неволна грешка", бе категоричен Добрев относно твърдението на правителството, че списъка на фирмите по териториалните планове за справедлив преход, е неволна грешка.

"Не е неволна грешка да изброиш списък с фирми, които да получават средства. Ние създадохме комисия, която да се увери оттук нататък, че няма да има такова непрозрачно нагласяне на фирми", посочи Добрев, цитиран от "Фокус".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС