Пеевски: Няма нужда от коалиционно споразумение, ДПС винаги излиза за победа

Партията му ще подкрепи бюджета

29.09.2023 | 09:59 Редактор: Михаела Димитрова

Няма нужда от коалиционно споразумение. Tова заяви в парламентарните кулоари депутатът от ДПС Делян Пеевски, малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призна, че движението е част от управляващата "некоалиционна сглобка".

"Всички важни решения не могат да се случат без ДПС, обществото е избрало определени партии", обясни той как официално са припознати като част от управлението.

На въпрос каква е нагласата му за местните избори той бе категоричен: "ДПС винаги влиза с нагласа за победа. Ние ще постигнем нашите резултати, мисля, че никой няма съмнения", заяви той, като прогнозира, че кметските места за ДПС ще са повече от предния път.

"Не искам да казвам нещо, за да не урочасаме нещата", добави депутатът.

Във връзка с протестите на енергетиците той изрази надежда правителството и МС да вземат мерки, защото към момента явно не са. "Важното е да се случат в региона проекти, да си запазят работните места и хората ще бъдат доволни. За момента не го виждаме", ,каза той и добави, че ДПС ще подкрепи и бюджета.

Според него НС е взел най-доброто решение, за да не поскъпват горивата. 

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нееее
преди 7 месеца
Премиерът Пеевски защо крие, че са си разпределили местната власт? Срам го е. Тия, които протестирахте срещу избирането му за шеф в ДАНС, защо не протестирате сега, когато е министър-председател в сянка? Защото вашите хора от ППДБ са коалиционен партньор на ДПС и ГЕРБ? Сигнализирай за неуместен коментар