Желязков: Ще продължаваме да подкрепяме Украйна колкото е необходимо

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук изрази благодарността си за устойчивата подкрепа

28.09.2023 | 16:50 Редактор: Михаела Кирилова
Желязков: Ще продължаваме да подкрепяме Украйна колкото е необходимо

България ще продължи да подкрепя украинския народ в борбата му за свобода, суверенитет и европейско бъдеще, заяви председателят на НС Росен Желязков на среща с председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук, съобщиха от НС.

Пример за това е и приетото на 27 септември 2023 г. от НС решение за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна, посочи Росен Желязков. Председателят на украинския парламент изрази благодарност към страната ни за последователната и навременна подкрепа, която оказва на Украйна и нейния народ.

Председателите на законодателните институции на България и Украйна разговаряха в рамките на Европейската конференция на председателите на парламенти, организирана от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), в Дъблин.

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук изрази благодарността си за устойчивата подкрепа, която българският парламент оказва на страната му. Предоставянето на хуманитарна, техническа и военна помощ, в това число и решението на българския парламент от вчера, демонстрира волята на България да остане солидарна с украинския народ, подчерта той.

България няма да отстъпи от позициите си, с които остро осъжда руската агресия и настоява за възстановяване на международния правов ред, заяви Желязков, предаде БГНЕС. 

Той увери своя колега, че страната ни ще подкрепя украинския народ в борбата му за свобода, суверенитет и европейско бъдеще толкова дълго, колкото е необходимо. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 0
Кой бе?
преди 6 месеца
И как и кой по-точно подкрепя Украйна? Продажните марионетки, начело със Зеленски натрупаха милиарди, погубвайки украинския народ. САЩ прави печалби от продажба на оръжия и доставка на енергоресурси, а ЕС, управляван от Байдънови марионетки, се самоубива заедно с Украйна. Местните пуделчета на посолството подкрепят Украйна, защото от гибелта на украинците правят пари, а вие сте "благодарни"??Ние, българите, не сме убийци като тия в НС и МС и сме против изтреблението на двата братски народа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Алито от София
преди 6 месеца
С какво право ще подкрепяте украйна без да се допитате до тези които са ви избрали, или по точно народа, това че почти целия парламент сте *** на байдън и син и на мръсните евреи от еврейския съюз, ние мразим зеленски, байдън и син, които са главните виновници за тази операция на Путин, заради тези психично болни ***, целия свят се обърна и създадоха тази криза, време е да си вдигнете прашките що ви се напълниха *** с мъжко мляко и не могат да се шият, много разбити цвинтери Сигнализирай за неуместен коментар