Министър Славов в САЩ: Влизането в Шенген и Еврозоната е приоритет

Новият антикорупционен закон поставя възможност за обмяна на опит

28.09.2023 | 10:25 Редактор: Тодор Петров
Министър Славов в САЩ: Влизането в Шенген и Еврозоната е приоритет

Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе срещи в САЩ със зам.-помощник секретаря по правосъдие Брус Шоурц и със старши директор за демокрация и права на човека в Съвета за национална сигурност на Белия дом Кели Разук.

Във фокуса на разговорите бяха конституционните промени и тяхното значение за нашата правната система. Обсъден беше и наскоро гласуваният от Народното събрание антикорупционен закон и как новата рамка да бъде подложена максимално ефективно.

На следващо място, на дискусия се поставиха антидемократичните движения и възможностите за тяхното противодействие, съобщиха от правосъдното ведомство.

По време на разговора със заместник-помощник секретаря по правосъдие Брус Шоурц министър Славов посочи, че присъединяването към Шенген и Еврозоната продължават да бъдат основни приоритет на правителството.

Новият антикорупционен закон поставя възможност за обмяна на опит между двете държави. Изграждането на експертен капацитет на новата комисия за борба с корупцията са следващите много важни стъпки, които трябва да направим, смята министър Славов.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Питам
преди 6 месеца
Какво правиш там и защо се отчиташ какви закони ще приема посолственото правителство? САЩ дали консултира с България своето законодателство? Сигнализирай за неуместен коментар