НС прие промени в закона за подаващите сигнали за нарушения лица

Предвижда се премахване на ограничението за образуване на производство, когато от нарушенията са изминали повече от две години

28.09.2023 | 10:16 Редактор: Тодор Петров
НС прие промени в закона за подаващите сигнали за нарушения лица

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения.

Чрез законопроекта се предвижда предоставянето на защита на както на работници, така и на самостоятелно заети лица, така и платените и неплатените доброволци и стажанти. Освен това, се предвижда премахване на ограничението за образуване на производство, когато от нарушенията са изминали повече от две години.

Въвежда се и ограничение за възможността за използването на общ вътрешен канал за докладване на сигнали, като тази възможност за споделяне на ресурси и употребата на общ канал за подаване на вътрешни сигнали се предоставя на работници със служители от 50 до 249 лица, пише "Фокус".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR