Гуцанов: Управляващи, от вас няма и да остане камък в България, дайте да закрием и МО

"Министърът на отбраната Тагарев да влезе в тази зала достойно със своята оставка в ръце", призова депутатът

27.09.2023 | 16:45 Редактор: Михаела Димитрова
Гуцанов: Управляващи, от вас няма и да остане камък в България, дайте да закрием и МО

С това, че давате и последните ни ракети ли подобрявате националната сигурност, уважаеми управляващи от "сглобката"? По този начин разбивате и последното останало от българската армия. Така се обърна към управляващото мнозинство в парламента народният представител от "БСП за България" Борислав Гуцанов.

От трибуната на Народното събрание той припомни, че преди две седмици се е приело друго решение: "Отворихте българските складове и дадохте оръжията, които са вътре. Че вие дори не знаете броя на складовете, камо ли какво има вътре и го дадохте. Сега по същия начин подписахте даването на ракетите. Дайте да закрием и Министерството на отбраната. Какъв е смисълът от него, когато 4-5 народни представители се подписвате като селски кметове? Дори не питате хората, които разбират от тази материя", заяви депутатът.

И призова да се оттегли предложението за изпращане на ракети на Украйна. "И хора, които не разбират нищо от българска армия и въоръжения, да престанат да се подписват за собствената си индулгенция. Министърът на отбраната Тагарев да влезе в тази зала достойно със своята оставка в ръце, защото това е единственото спасение. А вие, господа управляващи, колкото по-бързо слезете от власт, толкова по-добре. След вас няма да остане и камък върху камък в България", заключи Борислав Гуцанов.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Пресцентър-БСП


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ссс
преди 7 месеца
Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.(2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
НК
преди 7 месеца
Чл. 102. (1) Който с цел да намали отбранителната способност на републиката предизвика бунт или неподчинение в българската войска или бягство от нея, или със същата цел разстрои подготовката или снабдяването и, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. Сигнализирай за неуместен коментар