Нинова за ракетите за Украйна: Грандиозен скандал, това е гавра с националната сигурност

БСП напуснаха залата в НС

27.09.2023 | 15:00 Редактор: Михаела Кирилова
Нинова за ракетите за Украйна: Грандиозен скандал, това е гавра с националната сигурност

Прави се пореден опит да се обезкърви българската армия и да бъдат дарени на Украйна последните зенитно-ракетни комплекси C-300, които защитават българското небе. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в НС.

"В знак на несъгласие с това изключително национално предателство и безотговорно поведение на тези политици, внесли предложението и на политическото ръководство на отбраната, групата на "БСП за България" напуснахме залата, но това не означава, че няма да продължим с всички възможни политически действия да не допуснем този позорен акт да бъде извършен", категоричен бе Зафиров.

"На закритото заседание военното ръководство ни информира, че не знаят какво и колко ще се дава. От тях се е изискало само да дадат справка с какво разполага България. Те са си изпълнили задълженията, не бива от тях да търсим отговорност. Решението е на правителството и на политическото ръководство. Това е страшно притеснително - висшите военни нямат никаква представа какво става в държавата по отношение на даренията за Украйна", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова информира, че по всички дарения досега, България не е получила и един лев компенсации.

"Всички внушения, че ние даваме нещо, срещу което получаваме европейска помощ, са лъжа. Това е грандиозен скандал, предателство и гавра с националната сигурност", категорична е Нинова.

В заключение тя даде алтернативно конструктивно предложение на решението, което, по нейните думи, е празен чек на правителството да решава при закрити врати - към него да има секретен анекс и в него да се запишат бройките, които се дават.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR