Helpbook: Градинката на община Красно село е превърната в обществена тоалетна

В платформата получихме сигнал от жители на квартала

27.09.2023 | 21:23 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Градинката на община Красно село е превърната в обществена тоалетна

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от жители на квартал Красно село в София, че градинката до общината и района около метростанция „Цар Борис ΙΙΙ“ се е превърнал в мини сметище и тоалетна.

"Изказваме категоричното си възмущение от драстичното увеличение на човешки и кучешки фекалии в градинката на Община Красно село и района около метростанция „Цар Борис ΙΙΙ“ /от страната на сградата на общината/. Клиентите на заведение на бул. „Цар Борис III“ използват за тоалетна храстите в градинката, площта зад отдушниците на метростанцията, под прозорците на блоковете и дори входовете.

"Уханието" се усеща навсякъде. Ежедневно след прибиране на масите на заведението блокът на изхода на метростанцията към бул. "Цар Борис III" 124 се превръща в "бар".

Видът на мястото е скандален и недопустим – фекалии, тоалетна хартия, бельо и т.н. Отчетете и факта, че се намира в непосредствена близост до административната сграда на един от големите столични райони, ежедневно посещавана от стотици жители и гости на столицата.

Множеството боклуци и непоносимата смрад са и предпоставка за развитие на болести, бактерии и микроби, което е недопустимо за европейска столица от XXI век, каквато имаме претенцията да е нашият град. Въз основа на гореизложеното, молим спешно да се вземат необходимите мерки за почистването и хигиенизирането на района и съответните превантивни мерки това да не се допуска повторно", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook