Helpbook: Улицата ни потъна в стиропор, така ли работят, ако поръчката е на МС?

В платформата получихме сигнал, адресиран до ДНСК

27.09.2023 | 23:05 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Улицата ни потъна в стиропор, така ли работят, ако поръчката е на МС?

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, адресиран до ДНСК.

"Живеем на ул. "Св. Св.Константин и Елена", с. Гара Елин Пелин. В съседен до мен имот се извършват строителни дейности от юли 2022 г. След подаден от мен сигнал (КВж-150/12.3.2023) включително и до областния управител се почисти улицата и се изхвърлиха боклуците, причинени от изграждането на преградни стени. Благодаря на отдел "Екология" за положените усилия!

След като десетина дена монтираха скеле, сега дойде ред и на изолацията! Монтажниците работят с 10 см стиропор, който оформят с груби триони. Добре почистената улица в момента е пълна с найлони от опаковките, както и със стиропорени парчета. Тънък слой бели топчета покрива земята подобно на навалял сняг и само чака полъх на вятъра, за да ги отнесе из съседните дворове!

Едва са започнали, няма и една десета от сградата да е налепена, а пространството наоколо прилича на зимна приказка! Какво ли ще стане, докато я довършат? Така ли биха работили, ако договорът им беше за изолация на Министерски съвет например?

Още от самото начало на строителството незаконно се прегради улица "Европа", която сега прилича на кошче за отпадъци. Както знаете, задължително е обектът да има плътна ограда, както и предпазна мрежа около скелето, която да не позволява отпадъци да падат наоколо. Такива няма! Уважаеми госпожи и господа, моля да да извършите проверка на място и сами да се уверите за замърсяването, което причиняват строителните дейности!".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook