Радев в Карнобат: Предците ни завещаха да пазим България и да я градим като свободна

Държавният глава присъства на празника на града

26.09.2023 | 21:28 Редактор: Вяра Димова
Радев в Карнобат: Предците ни завещаха да пазим България и да я градим като свободна

Карнобат заема важно място в Бургаския край със силата на духа на хората, с предаваните през поколения традиции и заветите на нашите предци да пазим България и да я градим като свободна, независима и силна държава. Това заяви президентът Румен Радев пред граждани и представители на местната власт в Карнобат.

Държавният глава бе гост на празника на града, който по традиция се отбелязва със специална програма в деня на св. Йоан Богослов – 26 септември.

"Двигатели на самочувствието и просперитета на този прекрасен български край са хората", заяви още в приветствието си президентът и пожела на жителите да продължават да развиват града си.

"Днес по-малките български общини усещат свития ангажимент на държавата в редица сектори, но въпреки кризите, местната власт в Карнобат и подкрепата на гражданите гарантираха финансовата сигурност на града", посочи президентът. Държавният глава поздрави общинското ръководство за успешното привличане на инвестиции за инфраструктурни проекти и редица инициативи в областта на здравеопазването, образованието, социалните грижи и спорта. Румен Радев открои и благородната инициатива на гражданите на Карнобат за подпомагане на пострадалите от наводненията в началото на септември в Община Царево.

"В трудни времена вие съхранявате и намирате сили да проявите вашата гражданска отговорност и състрадание. Вярвам, че със същата всеотдайност и отговорност ще продължавате да търсите и да отстоявате важните решения, да споделяте както предизвикателствата, така и успехите в празника", каза президентът.

В рамките на посещението си държавният глава разговаря с деца и младежи, които премериха сили и показаха нивото на физическата си подготовка в "Президентския тест", част от инициативата "Спортувай с президента", която има за цел да насърчи активния и здравословен начин на живот сред младите хора.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Пресцентър на президента