Вътрешният министър: Срещу МВР има атаки заради изборите, не контролираме вота

Сигналите за закупуване на гласова ще са приоритет, посочи Калин Стоянов

26.09.2023 | 14:04 Редактор: Михаела Кирилова

Сигналите за закупуване на гласове ще са приоритет на Министерството на вътрешните работи и преди изборите за местна власт на 29 октомври. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и изрази надежда за провеждането на честни и почтени избори, но изрази опасение, че срещу МВР ще започне кампания, чиято основна цел е да дискредитира ведомството.

"Атаките срещу МВР започнаха веднага след като се сформира редовно правителство, предполагам, че те ще зачестят. Твърденията ще бъдат, че ние работим по сценарий и едва ли не имаме възможност да контролираме изборните резултати. Целта на Министерството на вътрешните работи е да получава изпреварваща информация и да се проверява максимално бързо. Готови сме организационно и технически за изборите",  каза Калин Стоянов.

МВР стартира и ново приложение, чиято цел е да помага при залавянето на нарушителите на вота. Върху картата на България ще се изобразяват сигналите, ще има и данни за това кои са рисковите райони и сектори.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR