Костадинов: "Възраждане" ще отиде директно на балотаж в София

Лидерът на партията заяви, че не го интересува кой ще е противник, защото всички са му еднакви

25.09.2023 | 14:20 Редактор: Михаела Димитрова
Костадинов:

"Възраждане" ще отиде директно на балотаж на местните избори в София, според лидера на партията Костадин Костадинов, който коментира темата пред медиите в кулоарите на парламента. Той добави, че не се интересува кой ще е противникът на "Възраждане" на балотажа, защото "са ми еднакви".

Костадинов коментира още, че на предходни избори "Възраждане" е пропагандирала да се гласува с машини, но "когато машините са в ръцете на измамници, няма как да имаме доверие, сега ще гласуваме с хартия, категорично".

Във връзка с това дали председателят на ДАНС Пламен Тончев трябва да подаде оставка заради случая с изгонването на руските свещеници, Костадинов заяви, че оставка не е нужда, защото "каквото и да дойде, то ще е по-лошо от това, което е в момента". Лидерът на "Възраждане" се обяви против идеята за реформа на службите и сливане на цивилното и военното разузнаване.

"Това не е реформа, а се прави, за да се махне един неудобен човек. Тези служби трябва да бъдат различни и отделни", каза той, цитиран от БТА.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR