Митрополит Киприан: Св. Синод ще разгледа затварянето на Руската църква на следващо заседание

Всяка появила се информация не следва да се разглежда като официално становище, обяви говорителят

24.09.2023 | 10:24 Редактор: Вяра Димова
Митрополит Киприан: Св. Синод ще разгледа затварянето на Руската църква на следващо заседание

Светият Синод на Българска православна църква – Българска патриаршия е съборен орган, който ще разгледа въпроса на следващото си заседание. Всяка появила се информация в публичното пространство не следва да се разглежда като официално становище на Св. Синод.

Това посочва в становище говорителят на Св. Синод митрополит Киприан по повод постъпилите запитвания за позиция във връзка със затварянето на храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София, по-известен като Руската църква.

"Благопожелавам на всички здраве, мир и благоразумие", добавя Старозагорският митрополит.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Айде
преди 4 месеца
От македонски медии ни съобщават истината. Руските духовници просто били против отделянето на Македонската православна църква от църквата-майка, която според тях била Българската православна църква. Заради това, че не искат да разделят православните църкви, което е забранено по канон, са обявени за шпиони в РСМ и после -в България. Защо ДАНС се бърка в църковни дела по политическа поръчка, нашият висш клир мълчи, политиците лъжат и на всичко отгоре заблуждават, че черквата била българска? Сигнализирай за неуместен коментар