Безредици в София: Протестиращи от "Възраждане" атакуваха Паметника на Съветската армия

Лидерът на партията Костадин Костадинов успя да пробие кордона и също навлезе плътно до паметника

21.09.2023 | 16:19 Редактор: Михаела Димитрова

Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия в столицата. Безредиците около паметника настъпиха, след като около 14.30 часа приключи митингът на партията в т.нар. "триъгълник на властта", на който беше поискана оставка на правителството.

След това протестиращите се отправиха към сградата на Министерството на отбраната, където те отново викаха "Оставка" и настояваха "Натовските бази да напуснат България", след което абсолютно неконтролируемо те се насочиха към Паметника на Съветската армия.

На мястото има огромно струпване на полиция. Протестиращите, водени от лидера на партията Костадин Костадинов, успяха да пробият загражденията на Паметника на Съветската армия и да нахлуят зад тях. Последва сблъсък с полицията, като няколко от протестиращите от "Възраждане" повръщаха и ги поливаха с вода, защото двама бяха припаднали.

Самият лидер на партията Костадин Костадинов успя да пробие кордона и също навлезе плътно до паметника, след като премина загражденията.

Към мястото на сблъсъците беше насочена още полиция и малко след 15:00 часа ситуацията малко се поуспокои, защото полицаите успяха да овладеят положението, като само част от загражденията, може би една или две платформи, ги няма, но останалите останаха на място, информира БНР.

Целият паметник е обграден с полиция, като пристигна още полиция откъм сградата на Софийския университет. 

2
1 rate up comment rate down comment 1
Анонимен Антинацист
преди 2 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 1
Анонимен Антинацист
преди 2 месеца
Браво на Възлаждане и Коцето!!! Този паметник и истинска история ще се пази дори цената на проливането на кръв на всички безстрашни воини, които се борят срещу мръсните нацисти и фашисти от САЩ!!! Сигнализирай за неуместен коментар