"Възраждане" иска оставката на Вътев. Петков: Предпочитам цената на олиото и месото да е по-ниска

"Ако ще ми губите времето, моля да ме освободите, защото имаме много работа", отговори министърът на земеделието

14.09.2023 | 14:05 Редактор: Михаела Кирилова

Напрежение сред депутатите заради украинското зърно. Те решиха - вдига се забраната за внос на суровината у нас. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "Против" бяха от "Възраждане", БСП и ИТН. 

Министърът на земеделието Китил Вътев потвърди, че преди е бил на мнение, че забраната трябва да действа, но от заседание на правителството е разбрал, че отпадането няма да нанесе сериозни щети. Стигна се до престрелки между земеделския министър и "Възраждане", които поискаха неговата оставка.

"Вчера имаше много хора, които ви поздравиха за това, че защитавате позицията на българските производители. Само в рамките на няколко часа изведнъж се появи този чудодеен анализ, за който казваме, че е от Делян Пеевски. Вие казвате, че не е така. Изведнъж идвате и говорите със забит поглед в трибуната", каза Костадин Костадинов към Кирил Вътев.

"Уважаеми г-н Костадинов, първо, никога не съм бил с наведен поглед. Второ, в моя чест е свирил българският химн. Във ваша чест не знам дали е свирил. Ако ще ми губите времето с подобни реплики, моля да ме освободите, защото имаме много работа. Един човек се провикна невъзпитано да си дам оставката. Аз ще си я дам веднага, когато ми я поискат по правилния начин", отвърна министърът на земеделието.

"Предпочитам цената на месото, олиото и хляба да са с по-ниска цена и съм сигурен, че този министър ще защити интересите на земеделските производители, защото той милее за българското земеделие", категоричен е Кирил Петков. 

Министърът увери, че контролът на всички стоки, които влизат в страната ни от Украйна ще бъде изключително строг и гарантира, че земеделците ще бъдат подпомогнати.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Иска ти се
преди 7 месеца
Сочното възнаграждение от вноса на канцерогенното, пълно с ГМО зърно на "Блек Рок" ,изкуши Просто Киро и другите от същото котило. Ще трябва да ядем само плодове и зеленчуци, ако не искаме да консумиране храни с обеднен уран. Сигнализирай за неуместен коментар