Сарафов се закани: Прокуратурата става безкомпромисна към убийците на пътя

Според протестиращите продължава да има безнаказаност и обществена апатия

20.09.2023 | 18:47 Редактор: Тодор Петров

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна към убийците на пътя. Категоричното изявление е на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов. Ангажимента той пое след среща с родители на жертви на катастрофи. Сарафов заяви, че на всеки, който е употребил алкохол и наркотици, след което е причинил смърт, ще се търси отговорност.

Март месец тази година. 23-годишният Йордан Бозуков катастрофира в бетонена ограда, след като бива ударен отзад от друга кола. Шофира я 58-годишен мъж. 6 месеца по-късно няма повдигнато обвинение за пияния шофьор, отнел живота на младежа.

Според протестиращите продължава да има безнаказаност и обществена апатия към жертвите на пътя. Близките на загинали в катастрофи получиха обещания от Борислав Сарафов за по-бързи експертизи, за съдействие по казусите и определянето на катастрофи, причинени от пияни или дрогирани шофьори за умишлено убийство. 

"Прокуратурата на Република България проявява нулева толерантност към всички шофьори, употребили алкохол и наркотици и причинили тежки пътнотранспортни произшествия със смъртни случаи. Ще бъдем абсолютно непримирими към тези престъпления. На всеки, употребил алкохол и наркотици и причинил смърт, ще му се търси отговорност за извършено умишлено деяние", е категоричната позиция на държавното обвинение.

Близките на загинали в катастрофи отправят апел към всички лидери на парламентарни групи да се срещнат с тях.

Вижте повече в репортажа на Дейвид Караиванов.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа