Ген. Атанасов напуска като шеф Комисията за контрол над службите, Бойко Рашков го наследи

ГЕРБ оставя управлението в ръцете на президента Румен Радев, каза Йордан Иванов

20.09.2023 | 15:53 Редактор: Вяра Димова
Ген. Атанасов напуска като шеф Комисията за контрол над службите, Бойко Рашков го наследи

ГЕРБ оставя управлението на службите в ръцете на президента Румен Радев. Това каза народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Йордан Иванов след новината, че Атанас Атанасов напуска поста председател на Комисията за контрол над службите. Той обяви, че постът се заема от депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

"Когато някой проваля реформата на службите, няма причина Атанас Атанасов да стои председател на тази комисия", посочи той, цитиран от "Фокус".

По думите му оставката е знак, че обещанията са за това да бъдат спазвани. "За нас това е проблем, защото сме в това Народно събрание, в това мнозинство, за да реформираме", допълни Иванов.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)