Генка Шикерова за Милен Цветков: Него го няма, но и няма промяна в обществото

Откритата чешма в негова чест се намира само на метри, където журналистът загуби живота си

19.09.2023 | 14:23 Редактор: Михаела Кирилова

Три години след смъртта на Милен Цветков - откриха чешма в негова памет. На мястото, където журналистът беше убит от пиян и дрогиран шофьор, се събраха близки и приятели.  Чешмата е изцяло финансирана от дарения, а днес хора поставиха цветя в памет на загиналия журналист.

"Чешмата е много красив символ. Хората ще могат да си спомнят за него и за това, което се случи. Милен го няма, но не мисля, че нещо друго се е променило. Независимо, че той беше известна личност, не последва никаква промяна в обществото", коментира журналистът Генка Шикерова.

"Това няма да бюст или надпис, чешмата всеки ден ще служи на гражданите и ще напомня за любовта на Милен към хората. Ако ни гледа отгоре, може би одобрил нещата, които правим в негова памет", заяви кметът на район Лозенец Константин Павлов. 

Обвиненият за убийството на Милен Цветков Кристиан Николов получи ефективна присъда от 9 години затвор. Близки и роднини на журналиста споделиха, че са останали още средства от даренията за изграждането на чешмата, които ще бъдат прехвърлени по дарителската сметка за децата на Милен.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС