Протест за по-строги мерки за убийците на пътя: Децата им са под земята, но всички тези родители са мъртви над земята

"Аз няма да имам радостта да пращам внучето си на училище", сподели протестиращ

17.09.2023 | 18:30 Редактор: Михаела Кирилова

Пореден протест срещу войната на пътя. Близки на загинали при катастрофи поискаха строги наказания за пияните шофьори и разлепиха по фасадата на парламента некролози на децата, загубили живота си на пътя.

"Аз няма да имам радостта да пращам внучето си на училище, нито пък дъщеря ми и зет си. Първия им син го изпратиха в гроба, а убиецът е на свобода", сподели протестиращ.

"Децата им са под земята, но всички тези родители са мъртви над земята. Не знам как да говоря, болката е голям, но борбата няма да спре", коментира майка на убит на пътя.

С искания за справедливост и строги наказания за убийците на пътя, родители на деца, загубили живота си, излязоха на протест пред парламента и разлепиха некролозите на децата си на фасадата на НС, за да не си затварят депутатите очите за болката на близките. 

Внукът на Крум загива в района на стоков базар Илиянци.

"Ще станат три години от инцидента, а човекът е на свобода. Дали са му присъда 2 години и 6 месеца. Каква държава сме ние, искаме да се променят нещата и да бъдат по бързата процедура. Най-много да се бавят месец", заяви Крум.

И днес почернените семейства направиха шествие до пешеходната пътека, на която 15-годишният филип загуби живота си. Те седнаха на земята и поставиха цветя в негова памет. Другата седмица близките на жертвите на войната по пътищата имат среща с изпълняващия длъжността главен прокурор. Пред Борислав Сарафов те ще настояват за мерки, за да не обикалят повече по пешеходните пътеки и магистрали, където децата им губят живота си без време.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Протестърите вече ги видяхме докъде ни докараха за три години. До война и правителство ала-бала със законни и незаконни средства и убийства в гората. И тези протестъри ще ги използват по същия начин. Защо не протестират че пешеходните пътеки ги боядисват с боя, която не е за това и не се вижда? За това че пътеките не са повдигнати и че няма бабунки съобразени със скоростта преди тях? Защо не протестират че като наставници оставят невръстни деца да ходят по пътя без придружител? Сигнализирай за неуместен коментар