Денков разгневи зърнопроизводителите с "терористи", отговориха му светкавично

Недопустимо е, ще ескалира протестите, каза Илия Проданов

16.09.2023 | 15:45 Редактор: Тодор Петров

Зърнопроизводителите се канят да блокират ключови точки на пътя в началото на новата седмица. Отговорът им на думите на премиера Николай Денков не закъсня. С терористи не преговарям, отсече той по-рано днес.

Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите изтъкна, че е недопустимо в национален ефир министър-председателят да определи хората от сектор "Селско стопанство" като терористи.

"Да кажеш, че ние дори не сме сектор. Една седма от икономиката на България, ако не е сектор, не знам кое е. Да наречеш "терористи" хората, които си изразяват мнението със законни протести, наистина не го намираме за нормално. Ако това не е ескалация на протестите от негова страна, просто не знам кое е", заяви Проданов.

От Българския фермерски съюз излязоха с позиция, в която остро осъждат думите на премиера, че земеделските производители са терористи.

"Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна - член на ЕС. Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация "КОПА - Коджека", във връзка с изразеното мнение от министър - председателя, че "не преговаря с терористи", се казва в позицията им.

"Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести", коментира Георги Стоянов, председател на БФС.


1
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 7 месеца
Денков се е помислил за богоизбран, защото си въобразава, че посолството е зад него. Скоро ще се приземи. Сигнализирай за неуместен коментар