Тагарев: Русия ни провокира, обмисляме отговор със съюзниците ни

"Русия е продължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море, засега до края на този месец", посочи Тагарев

13.09.2023 | 15:06
Тагарев: Русия ни провокира, обмисляме отговор със съюзниците ни

"Русия е продължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море, засега до края на този месец. Тази зона засяга води, които са част от българската икономическа зона." Този коментар направи министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"България обсъжда отговор на тези провокации - и самостоятелен, и заедно със съюзниците ни в НАТО", добави министър Тагарев. Като част от отговора той посочи обявеното вече спешно купуване на ракети за бреговата охрана.

"Сливането на военното разузнаване с Държавна агенция "Разузнаване" трябва да стане само след анализ какви биха били вредите и ползите от такова нещо", коментира още Тагарев по повод намеренията на лидера на ДСБ ДАР и СВР да се слеят.

"Това че в някоя страна има единна служба не означава, че автоматично трябва да го приемем", добави Тагарев, цитиран от "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 8
Ха-ха-ха
преди 7 месеца
Давай,Тагаренко-отговаряй на Русия, само да не се разтрепериш, когато българските военни откажат да се бият за твоите скъпоценни украински гривни, които вероятно са ти обещани. Впрочем, и посолствата ще те изоставят да се оправяш с руската армия. :) , заедно с Денков, "Просто Киро", Кокора и останалите от кохорта. Ние ще си вземем пуканки...... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 10
Б.Б
преди 7 месеца