СОС ще гласува близо 4 млн. лева инвестиции в общинска инфраструктура

С 60 хиляди лева ще се финансира ремонт на спортно игрище в село Лозен, район "Панчарево"

13.09.2023 | 14:41 Редактор: Михаела Димитрова
СОС ще гласува близо 4 млн. лева инвестиции в общинска инфраструктура

В последното редовно заседание за мандата, Столичният общински съвет ще разгледа предложения за финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд на обща стойност 3,9 млн. лева.

С 60 хиляди лева ще се финансира ремонт на спортно игрище в село Лозен, район "Панчарево".

Близо 880 000 са предвидени са обновяване и ремонт на паркинги и тротоари, находящи се на територията на район "Илинден". Като мотив, вносителите на доклада посочват, че основен приоритет на районната администрация е обновяването и ремонта на паркинги и тротоари на територията на района, според съвременните европейски изисквания за безопасност и достъпна градска среда. Затова ще бъдат извършен ремонт на 7 междублокови пространства в ж.к. "Захарна фабрика" и на още 3 в квартал "Илинден". Ще бъде извършен ремонт на паркинга и тротоара пред читалище "Гоце Делчев", както и пътно платно на ул. "Цар Иван Александър", между бул. "Константин Величков" и ул. "Галичник". Общата сума на дейностите възлиза на 135 хиляди лева.

Общинските съветници ще обсъдят и предложението да бъдат отпуснати 2,7 млн. лева на район "Витоша" за изграждане и оборудване на сграда, предназначена за училище с актова зала и детско заведение в квартал "Манастирски ливади  - Запад". В проекта е включено изграждане на училище с капацитет за 21 учебни паралелки - 3 паралелки по 7 класа (от 1-ви дo 7-u клас, включително) от по 26 деца в паралелка; - детско заведение за 4 групи, всяка от които от по максимум 22 деца; - многофункционална зала "Дом на българите, живеещи в чужбина "Родна стряха"", с минимален капацитет 100 места за посетители, заедно с прилежащата към сградата инфраструктура, както и обзавеждането и оборудването на отделните корпуси в сградата, съобразно тяхното предназначение.

324 130 лева са предназначени за ремонти на сгради - общинска собственост.

Снимка: БГНЕС