Трифонов: В парламента се изплюха върху правото на хората да решават

"Ние заслужаваме хора, които не ограничават нашите права", написа лидерът на "Има такъв народ"

13.09.2023 | 13:01 Редактор: Михаела Димитрова
Трифонов: В парламента се изплюха върху правото на хората да решават

"И днес, в българския Парламент, една голяма част от хората, които сте избрали да ви представляват, най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook профила си. 

"Депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да приемат Закона за референдумите, с което отказаха да ви дадат възможността да решавате", продължава той.

"Вие, уважаеми хора, които четете тези редове, сте свободни, имате щастието да живеете в условията на демокрация, в свободна страна, която е парламентарна република и можете да избирате как да живеете, какво да правите, свободно да решавате за себе си и за живота си и свободно да избирате. Да избирате хора, които да ви представляват", написа още той. 

"Ние заслужаваме хора, които не ограничават нашите права, а напротив, подкрепят ни и се грижат ние да бъдем свободни и уважавани. Сега и да ви казвам, помислете си другия път като гласувате, няма смисъл, защото първо трябва да изчистим този боклук, който се е събрал в този Парламент. И забележете, не го казвам като метафора, а съм директен", пише Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR