Извън опасност е животът на детето, погълнало метадона на своята майка

Районната прокуратура във Варна започна досъдебно производство

12.09.2023 | 13:15 Редактор: Вяра Димова
Извън опасност е животът на детето, погълнало метадона на своята майка

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за случая, при който двегодишно дете е погълнало метадон, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в крайморския град.

Сигналът за инцидента е подаден на 10 септември. Според събраните към момента данни двегодишното дете се е намирало в апартамента на майка си, когато около 19:00 часа жената е установила, че то не се чувства добре. Забелязала отворено шишенце, съдържащо метадон. Тъй като тя била включена в метадонова програма за наркозависими, веществото било налично в дома ѝ. 

Дошлият на място екип на Спешна помощ незабавно транспортирал пострадалото дете в болнично заведение, където то е било настанено в отделението по реанимация с опасност за живота. Към момента състоянието му е стабилно и животът му вече не е застрашен, съобщи БТА.

Незабавно за случилото се е уведомен отдел "Закрила на детето". Предстои среща по Координационния механизъм за вземане на решение къде ще бъде настанено детето след изписването му от болничното заведение. Работата по разследването продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)