Медици от болница "Шейново" отново излизат на протест

Те застават срещу отстраняването на директора д-р Румен Велев

12.09.2023 | 08:30 Редактор: Вяра Димова
Медици от болница

Втори ден на протести в АГ болница "Шейново". Медиците застават срещу отстраняването на директора д-р Румен Велев от поста. Настояват за законна и открита процедура за избора на изпълнителен директор на лечебното заведение.

Според персонала процедурата по избор на директор е опорочена. Оказва се, че д-р Румен Велев печели конкурс като единствен кандидат, но на негово място е назначен човек, който дори не се е явил.

В прессъобщение от болницата посочват, че д-р Велев е получил "оценка, позволяваща му да бъде избран и да изпълнява тази длъжност", но Столичният общински съвет "взeма решение за отстраняването му от длъжността и посочва д-р Таня Андреева", която не се е явявала на конкурса, да заеме поста.

Протестите в АГ болница "Шейново" продължават до 14 септември, за когато е насрочено заседание на Столичния общински съвет, на което се очаква решението да бъде преразгледано.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 7 месеца
Оо. Г-жа Андреева е свързана с ДБ, даже аконе се лъжа е партиен член .Наши хора навсякъде, а после щели да борят корупцията. Сигнализирай за неуместен коментар